Project

De Korf III is een nieuw appartementencomplex in het centrum van De Koog op Texel. Het complex is gesitueerd op de hoek van de Nikadel en de Jan Daaldersteeg aan de rand van het winkelgebied.

Geen huisvestingsvergunning nodig

Op Texel geldt sinds 2019 een huisvestingsverordening. De Korf III valt onder de overgangsregeling. Dit betekent dat de eerste bewoners van De Korf III geen huisvestingsvergunning nodig hebben!

Ontwerp

Het ontwerp is van GeO architecten uit Schagen. Op Texel is dit bureau bekend van de nieuwbouw op de Groeneplaats in Den Burg.

“Het ontwerp De Korf III past goed bij het sfeervolle karakter en de kleinschaligheid van het duindorp De Koog. Aan de Nikadel staat prominent een in het oog springend wit gebouw met een oranje pannendak, kenmerkend voor De Koog. Haaks daarop staat het bouwdeel aan de Jan Daaldersteeg. Dit bouwdeel met grijsgemêleerde bakstenen en gesmoorde donkere dakpannen vormt de verbinding met de Dorpstraat.”

Turnkey oplevering mogelijk

De woningen worden standaard opgeleverd met behangklare wanden en een badkamer voorzien van tegelwerk en sanitair. Het plafond wordt afgewerkt met spackspuitwerk. Conform de landelijke richtlijnen zijn de woningen gasloos. Elke woning krijgt een individuele ventilatiewarmtepomp met boiler voor warmwater. Dit systeem is milieuvriendelijk, energiezuinig en werkt zonder geluidproducerend buitendeel! De verwarming is op basis van vloerverwarming.

De mogelijkheid bestaat ook om de woning helemaal kant-en-klaar op te leveren: gesausde wanden, een pvc-vloerafwerking en een keuken met magnetron,  kookplaat en koelkast.

12 studio’s

Van ca. 43,1 tot 43,9 m2
Alle woningen zijn verkocht

8 twee-kamerappartementen

Van ca. 42,9 tot 49,9 m2
Alle woningen zijn verkocht